Nieuwsbrief voorjaar 2015

ScootRangers Maassluis

Met de Roo uit Naaldwijk op onze vakantie bestemming aangekomen in Harfsen 2014.

 

Hier even een klein verslag van de vakantie in Harfsen.

Vrijdag 23 augustus 2014 werden de eerste mensen opgehaald door het vervoer van de Roo.

Als eersten die werden opgehaald waren Ria Buijs en Tinie, daarna Paulien en Ria Schouten, toen Coby en Gerrie, Bertus en Aag, Regina en Lies en als laatste Baartje en Riet.


Toen alles in de vrachtwagen was ingeladen zijn we op weg gegaan naar onze bestemming.

Ria Buijs was jarig dus werd ze versierd met een hoedje en slingers en natuurlijk met het lied Lang zal ze Leven. Ja zo begon de vakantie goed. De chauffeurs waren Rob en Benny en dat was vertrouwd. Onderweg hebben we nog koffie gedronken.

Iedereen was benieuwd waar we terecht zouden komen. Toen we aankwamen zag het in eerste instantie er goed uit.


De slaapkamers waren boven maar daar was gelukkig een plateaulift waar we mee naar boven konden.

De kamers waren ingedeeld maar dat had toch wel wat problemen, er waren eigenlijk te veel bedden op een kamer zodat de ruimte een beetje beperkt was.

De huiskamer was ruim en er stond een grote eettafel met genoeg stoelen en een grote lange bank. Ook was er een grote bank waar we gezellig met elkaar konden zitten. Tevens was er ook de tv hoek zodat een ieder die tv wilde kijken daar kon gaan zitten,


De keuken was ruim genoeg alleen het gasfornuis had een speciale bediening nodig en dat was wel eens lastig. Maar we hebben ons prima vermaakt.

We hebben daar ook nog verschillende tochten gemaakt, die toch wel de moeite waard waren, zoals deze mooie paddenstoelen die bij elkaar stonden.

Wat een leuk plaatje hè.

Met al de ritjes die we maakten werd het Paulien een beetje te veel en te zwaar, ze is hierdoor eerder naar huis gegaan wat wij toch wel heel erg vonden. De meesten hebben een traantje gelaten.

Nog even een groepsfoto voor dat Paulien naar huis ging.

Maar voordat ze met de laatste rit mee ging hebben we toch een leuke gekke foto van haar gemaakt, waar zij ook de meeste schik om had.

Ze dus kreeg ze dead een beetje dorst gekregen, dus gaf Ria Buijs haar de fles en dat was toch grappig.


Maar voordat ze naar huis ging hebben we nog het spel gespeeld met de cadeautjes, wat heel erg gezellig was.

Er waren heel wat creatieve creaties bij.

De volgende dag is Paulien met de Valys naar huis gebracht en is ze goed thuis gekomen.


Wij hebben die dag nog een rit gereden, maar we hebben nergens iets kunnen vinden waar we terecht konden om wat te drinken en naar het toilet te gaan. Maar we hebben toen bij mensen aangeklopt, die ons tevens  koffie, thee en fris aanboden wat we graag hebben aangenomen, en iedereen heeft van het toilet gebruikt gemaakt.

Deze mensen deden dat voor al de mensen die hier voorbij kwamen, omdat er weinig gelegenheden zijn waar je wat kon nuttigen. Het was ook heel gezellig.


Zo dit was even een stukje over de vakantie in Harfsen van vorig jaar.


Nu gaan we naar een verblijf op een park en dat is: Residence De Eese in de Bult gemeente Steenwijk bij Giethoorn.

Nieuws:

ScootRangers Maassluis in de krant van NRC next.
Geschreven door Freek van Schravesande Redacteur van NRC.

 

ScootRangers.doc
Microsoft Word document 39.5 KB

                                              Nieuwsbrief Herfst 2013

                                        van de ScootRangers Maassluis

Dit  was het huis in Eibergen en de tuin.

 

Hallo dames en heer hier zijn we dan weer met onze nieuwsbrief voor de wintermaanden.

Maar allereerst nog een opfrissertje over wat we al dan niet hebben gedaan. Weet u het nog! Natuurlijk wel!

 

Zomaar even een paar opsommingen van de activiteiten:

 

6 april Kom in de Kas in Maasdijk,  5 mei  braderie in Schiedam, 9 mei strandopening Hoek van Holland, 15 mei Maasdelta concert in de Koninghof, 25 mei voorjaarsfair in Maassluis. Hier waren we al gauw uitgekeken dus maar even een andere route gaan rijden richting 't Woudt waar we niet zijn aangekomen, maar bij de Solexverhuur waar we koffie hebben gedronken en even pauze hebben gehouden. Daarna maar weer terug naar Maassluis.

 

Maandag 3 tot 6 juni 2013 de avondvierdaagse van Maassluis.

Deze foto's zijn genomen in Maassluis.

 

Zaterdag 13 juli 2013 braderie in 's Gravezande.

De foto is bij de braderie in 's Gravenznade gemaakt.

 

En als laatste hebben we van 13 tot 16 aug. 2013 de avondvierdaagse in Hoek van Holland gereden met 15 personen.

Daar kwam Aag Eilering bij die uit Ommoord kwam, zij is in contact gekomen met Lies die op vakantie was in Zevenhuizen en een daagje naar Nesserlande is geweest. Zo is het contact gelegt. Zij vond het zo leuk wat wij allemaal deden dat zij vroeg of zij ook mee mocht, natuurlijk mocht ze mee. Maar zij moest dan wel 4 dagen met vervoer naar Maassluis toe komen om vervolgens met ons mee te rijden naar Hoek van Holland.

Aag is heel goed bij de mensen van de scootrangers opgevangen en zij heeft zeker 4 helle leuke dagen gehad. Aag heeft zichtbaar genoten en er is voor haar een andere wereld opengegaan. Zij wil graag met ons contact houden, dat is wel logisch wij hebben ook veel plezier aan haar beleeft en hopen dat nog lang te kunnen doen. Zij is van harte welkom bij onze club.

Zo dit was het dan de terugblik van de ritjes die wij hebben gemaakt.

De ScootRangers Maassluis gaan weer op vakantie dit keer gaan we Eibergen in Gelderland. Van vrijdag 23 augustus tot vrijdag 30 auguatus.

We gaan met 11 personen en natuurlijk ook met 11 scootmobielen.

We hopen natuurlijk op een beetje goed weer, zodat we daar ook weer leuke tochtjes kunnen gaan maken.

Nu gaan we over naar de vakantie in Eibergen waar we een heerlijke week hebben gehad.

 

Vrijdag 23 aug. 2013.

's Morgens zijn we opgehaald door De Roo uit Naaldwijk die ons met een te kleine vrachtwagen aan kwam. Dus moesten wij wachten tot dat er een grotere vrachtwagen kwam die al onze scootmobielen, rollators, bagage en boodschappen mee kon nemen.

We gingen met 11 personen en natuurlijk ook 11 scootmobielen op vakantie.

Wij zijn met een confortablele bus vervoert naar Eibergen.

 

Om ongeveer 12 uur zijn we uit Maassluis vertrokken. Onderweg hebben we nog een stop gemaakt om wat te drinken en te eten en naar het toilet te gaan. Om ongeveer 14.00 zijn we weer gan rijden. De reis liep voorspoedig en om half 4 waren we op de plek van bestemming.

 

Daar stond onze fotograaf Peter de Krom met Sandra te Brinke ons al op te wachten.

Even daarna kwam ook de vrachtwagen er aan. Peter heeft heel veel foto's gemaakt van het uitladen van de scootmobielen.

Na het ontvangst van Sandra heeft zij ons het huis laten zien. Daarna hebben wij de indeling gemaakt voor de mensen. Nadat een ieder zijn kamer heeft toe gewezen gekregen, zijn we al onze spullen naar binnen gaan brengen.

 

Even later heeft Lies een heerlijke maaltijd bereid voor de dames en de 2 heren, kipfilet met boontjes en champignons en daaroverheen een carbonarosaus. Hierbij konden we kiezen of we het met pasta of rijst wilde eten. Iedereen heeft er lekker van gegeten en het heeft heerlijk gesmaakt.

 

Even later na het eten hebben we koffie met gebak van Ria Buijs gekregen, omdat zij de dag ervoor 65 jaar was geworden. Dat hebben we ons lekker laten smaken.

Natuurlijk hebben we ook nog voor haar gezongen Lang zal ze Leven. Daarna hebben we nog even buiten gezeten het was nog zo lekker weer, totdat het toch wat frisser werd zijn we weer naar binnen gegaan. Het was toch wel een lange dag voor iedereen en dus zijn er al een paar naar bed gegaan.

Morgen is er weer een nieuwe dag en gaan we opzoek naar een supermarkt.

Allemaal lekker slapen en welterusten en morgen gezond weer op.

Het huis is ontzettend mooi en geweldig om in te verblijven. We laten u zo even wat foto's zien zodat u een indruk krijg hoe het er ook weer uitzag.

Dit is het aangezicht van de tuin  en dit is het gedeelte eet / woonkamer.

Dit is een van de slaapkamers   Deze ruimte was voor de scootmobielen

met een bedstee.

Natuurlijk zijn we ook nog tochten gaan rijden via de knooppunten route en daar kun je niet uit opmaken of dat het allemaal asfalt of iets anders was b.v. een grind of zandpad. Maar we hebben heerlijk gereden en mooie plekjes en dorpjes gezien.

 

 

 

Zaterdag 24 aug.

 

Na de boodschappen hebben we eerst koffie gedronken en zijn we daarna op pad gegaan via de knooppunten route.

We wilden naar een boerderijmuseum, maar daar zijn we helaas niet gekomen, want ineens waren we de knooppunten zoek, we zijn verder gaan rijden op de fietsborden en zijn zo in Groenlo aan gekomen.

Daar aangekomen hebben we eerst even een terras opgezocht om wat te drinken en te eten. Het is best een leuk plaatsje met wat gezellige winkeltjes. Peter heeft ons daar op een ijsje getrakteerd, andere hebben een sausijsenbroodje genomen. Na alles te hebben verorbert zijn we weer terug naar huis gereden.

 

Het was een leuke tocht met verschillende wegen, verhard, onverhard en soms ook een zanderigpad. Peter onze fotograaf kon zijn hard ophalen wat betreft het fotograveren. Als het kon klom hij overal op, zelfs op zijn brommer ging hij staan. Daar hebben andere ook foto's van genomen en dat vond hij heel leuk. Wat is de Achterhoek toch een mooie omgeving. Zeker om er weers eens naar terug te gaan.

 

Na terugkomst in het huis zijn we met het eten voor te bereiden begonnen en klaar te maken, iedereen die mee wilde helpen heeft mee geholpen b.v. aardappels schillen, bloemkool schoonmaken en gehakballen draaien. De bloemkool met een bloemkoolsaus en als toetje hadden we joghert, vanillevla en chocoladevla.

Na het eten hebben we koffie en thee buiten op het terras gedronken. Daarna zijn we spelletjes gaan spelen zoals mens erger je niet, rummicup en klaverjassen. Dus voor ieder wal wils. Zo is deze dag weer goed afgesloten, dus gaan we lekker slapen en morgen gezond weer op. De andere dag kijken we wel wat we gaan doen.

 

Zondag 25 aug. 2013

 

Het is weer een mooie dag om er op uit te trekken met ons allen en we hebben een mooie route naar Haarlo en Neede gepland. Als het was is zou er in Neede een koopzondag zijn. Maar daar aangekomen was alles dicht behalve A.H., dus dan maar even een paar boodschappen doen voor 's avonds. Daarna zijn we weer verder gereden over een onverharde weg en verharde wegen. Ondanks alles hebben we toch een leuke route gereden. Thuis gekomen hebben we eerst wat te drinken genomen en zijn daarna maar voor het eten gaan zorgen, witlof met kaassaus, aardappelen en karbonade, wat gretig aftrek vond er was niets meer over. Hoe zou dat nou kunnen  denkt je!, natuurlijk de buitenlucht.

's Avond hebben we weer spelletjes gedaan maar deze keer ganzenbord, rummicub en klaverjassen.Ook deze dag is weer omgevlogen dus gingen we moe en voldaan naar bed. Morgen weer gezond op.

Maandag 26 aug. 2013

 

Ook zijn we vandaag zomaar wezen rijden richting Rekken en daar kwamen we bij een museum van het verleden terecht maar dat was helaas gesloten. Dan maar een andere keer er naar toe. Maar we hebben toen maar via de knooppunten verder gereden en wat kwamen we daar tegen!

Poppen die voor een bloemencorso waren ingezet en die nu zomaar langs de weg stonden, die je kon bekijken dat vonden wij toch wel leuk.

Deze foto's dus, zo zie maar als je zomaar gaat rijden wat je al dan niet tegen kan komen. Maar we zochten ook nog iets waar we wat konen gaan drinken en dat hebben we ook gevonden, bij een mooi groot huis en aan de overkant een gebouw met een waterrat wat helaas geen dienst meer deed.

Zo zie je maar als je zomaar een knooppunten route rijdt waar je al dan niet kan komen. Dus hebben we hier even gepauseerd en wat gedronken voordat we weer naar huis gingen. Dus aan deze mooie zomerse dag kwam ook weer een einde.

Na een heerlijke avondmaaltijd en daarna koffie en thhe met wat lekkers en de spelletjes, die we weer deden zijn we moe en voldaan gaan slapen. Kijken we al uit naar de dag van morgen.

 

 

Dinsdag 27 aug. 2013

 

Deze dag wilde we eens richting Borculo gaan rijden want het was weer een prachtige dag, dus wilde we niet binnen blijven zitten of bij het huis. Je wilde toch de omgeving van de Achterhoek leren kennen en wat voor wegen we dit keer weer gingen rijden. Het wa toch altijd weer een verrassing wat we tegen kwamen. Dit keer was het toch wel een zanderigpad maar als je rustig bleef rijden ging het best goed, aan het einde van dit pad werd het iets beter het werd een grindpad wat beter te rijden was dan het zandpad. Maar je kan aan de routes van de knooppunten niet zien wat voor wegen het zijn. Maar we hebben een prachtige mooie route gereden en iedereen heeft er van genoten.

 

 

 

Woensdag 28 aug. 2013

 

Deze dag heeft iemand anders de route bepaald en die ging naar Neede, omdat zondag al de winkels dicht waren wilden we toch even daar gaan kijken. We gingen al bijtijds weg omdat we eerst nog naar Eibergen Centrum moesten voor boodschappen en naar de apotheek. Daarna zijn we naar Neede gereden. Daar aangekomen zijn we eerst maar even wat gaan drinken en eten, want Bertus wilde graag trakteren. Dit was alvast voor zijn verjaardag maar dat duurt nog wel even voor dat hij jarig is. Bertus wordt 4 december 90 jaar, wat een leeftijd hé en dan nog zo fief zijn.

Bertus de traktatie heeft ons heerlijk gesmaakt, nog bedankt daarvoor. Daarna zijn we toch nog even het het centrum onveilig gaan maken met al onze scootmobielen ha, ha, ha, Geintje. We moesten wel wat eerder terug omdat we 's avonds gingen courmetten en dat zou bezorgt worden door de firma A tot Z. We hoefden dus zelf niets hier voor te halen alles werd gebracht zoals drie courmetplaten, borden, bestek, het vlees de sausjes de salades en nog veel meer. Het zag er allemaal goed uit en het heeft ons heerlijk gesmaakt. OOk hoefden wij dit keer niets in de vaatwasser te zetten en konden we alles in de kratten terug zetten. Alleen de courmetplaten hebben we wel even schoon gemaakt. Dit was toch wel lekker zo, dus zeer zeker voor een volgende keer bestellen we dit weer.

Zo was er weer een dag voorbij waar we nog wel eens aan terug zullen denken.

 

Donderdag 29 aug. 2013

 

Dit was de voorlaatste dag van onze vakantie dus wilde we toch nog naar het museum sfeer van weleer. Dus rijden we maar met al onze mensen naar Rekken, daar was immers het museum. Dus eerst maar even een weg uitstippelen hoe we gaan rijden en wat voor wegen komen we tegen. Het was in ieder geval geen zandpad maar gewoon een stenenpad, maar wel smal door bosgebied dat overging in een smal grindpad, wat goed te berijden was.

Daarna werd het weer een gewoon fietspad op weg naar het museum.

De foto's komen hieronder te staan.

Zo dit was het museum Sfeer van Weleer. Peter is hier helemaal uitgeteld. Dat komt omdat hij op de fiets was en tevens ook zijn trapleer mee moest nemen om foto's te maken. Dus hij was een beetje moe.

Dit was het dan de laatste rit die we hebben gemaaktk en vanavond gaan we lekker pannenkoeken eten en onze spullen inpakken voor de terug reis naar Maassluis.

Het was een mooie en gezellige vakantie.

Wij hebben allemaal genoten van deze vakantie in Eibergen in het groepshuis van Erve de Horst. Het is een van de mooiste huizen die we tot nog toe hebben gehad. Zeer zeker om er weer naar terug te gaan. We gaan eerst even kijken of we nog iets anders kunnen vinden maar dat zal heel moeilijk zijn. Anders dan toch terug naar Eibergen.

 

Ik wil iedereen bedanken voor de fijne week die we hebben doorgebracht in

Erve de Horst in Eibergen. Ik hoop zeer zeker en ik denk het van wel dat een ieder het geweldig heeft gehad in het huis. Maar ook het weer en de omgeving hebben meegespeeld en we hebben nog niet alles gezien wat we wilden zien.

 

Dus op naar het volgende jaar 2014 en dat het ook zo'n mooie zomer mag worden.

 

We houden jullie op de hoogte van wat er allemaal staat te gebeuren.

Zo dit was het dn, jullie hebben genoeg stof om te lezen en om herinneringen op te halen.

 

Tot de volgende keer in de Nissenhut.

 

 

Scootmobielcursus 2013

Op dinsdag 18 juni 2013 wordt de 4 keer de scootmobielcursus weer gegeven, we beginnen eerst met de theorie en op woensdag 26 juni is er dan de praktijd af genomen.

Dit gebeurd allemaal met samenwerking van Vraagraak, Maasdelta, Seniorenwelzijn, Veilig Verkeer Nederland en de ScootRangers Maassluis.

 

U kunt zich hier voor opgeven bij Maasdelta, VRaagraaak in de Vloot, Seniorenwelzijn in De Vliet.

De kosten hiervoor zijn 5,00 euro p.p.

 

Het is toch wel eens goed dat u mee doet aan zo'n cursus, ook al rijd u al heel lang of kort in een scootmobiel. U zult best wel merken dat als u mee doet u er toch wel iets van hebt opgestoken.

Dus als ik u was zou u toch eens mee moeten doen.

Scootmobielcursus
Scootmobielcursus

Wat zijn de vooruitzichten en de eventuele activiteiten van de

scootrangers Maassluis:

 

De inhoud hiervan is:

 

1. Verkenningstochten.

2. Gewenningsritje

3  Zomertochtjes b.v strand, shopping, westland routes.

4. Evenementen in en rond Maassluis, Rotterdam e.o.

5. Van April t/m Oktober tochtjes maken in de regio en verder.

6. Avondvierdaagse Maassluis

7. Avondvierdaagse Hoek van Hollaand.

8. Vakantie.

Veiliger op weg? Neem deel aan de Scootmobielcursus!

De cursus vindt plaats bij De Vliet en omvat:

- een dagdeel theorie: vrijdag 9 oktober

- een dagdeel praktijk: vrijdag 16 oktober

- een ogen- en orentest

Inschrijven?

U kunt zich op beide dagen voor een dagdeel (ochtend of middag) inschrijven. Meld u aan bij Maasdelta Maassluis, P.J. Troelstraweg 6, tel: (010) 593 04 30. Inschrijfkosten: 5 euro.

De Scootmobielcursus is een initiatief van:

S R M    Veiligverkeer    Seniorenwelzijn      Maasdelta groep       Vraagraak Maassluis

flyer scootmobielcursus
flyer scootmobielcursus

 

dit is de flyer voor de scootmobielcursus

We gaan op vakantie naar Ouddorp.

Op 30 oktober 2009 gaan we met 6 dames naar een huisje in Ouddorp voor één week en komen op 6 november 2009 weer terug.

Natuurlijk nemen wij ook onze scootmobiels mee, want wie weet is het weer nog zo goed dat we daar ook een tochtje kunnen maken naar b.v. Goede Rede of Mijnsherenland of gewoon in Ouddorp het maakt ons niets uit  waar we eigenlijk naar toe rijden als we maar even kunnen rijden, desnoods langs het strand lekker uitwaaien.

Voor de scootmobiels hebben we iemand gevonden die onze scootmobiels en de bagage naar Ouddorp wilt brengen en ook weer ophaalt en daar zijn wij o zo blij mee.

Wij laten ons dan met de Valys naar Ouddorp brengen en ook weer ophalen.

Onze boodschapjes en handbagage dat nemen we zelf mee.